Winkelpersoneel gezocht? Wij bereiken jouw nieuwe medewerkers

Cem Özkent
8 min

Blijf op de hoogte

Ben je op zoek naar geschikt winkelpersoneel? Bij Yarle bereiken we jouw nieuwe medewerkers door datagedreven recruitmentcampagnes op te zetten. Met onze kennis van online marketing zijn we in staat om op een kosteneffectieve manier de juiste doelgroep te bereiken via uiteenlopende kanalen. Denk niet alleen aan de traditionele vacaturepagina’s, maar ook aan social media, advertenties en retargeting. We maken een vacaturepagina die alle functie-eisen laat zien en inspeelt op de informatiebehoefte van jouw doelgroep. Benieuwd hoe wij met online marketing nieuw winkelpersoneel aantrekken? In dit artikel vertellen we alles wat je moet weten.

Winkelpersoneel: hoe vind je snel de juiste sollicitanten?

Door de ontwikkelingen rondom corona zijn we onze inkopen het afgelopen jaar nog meer online gaan doen. Dat maakt het extra lastig voor de fysieke detailhandel om mensen naar hun winkel te krijgen. Bovendien wordt het steeds lastiger om goede winkelmedewerkers te vinden die jouw klanten goed kunnen helpen. Hoe zorg je er in deze tijd dan voor dat je de juiste winkelmedewerkers in een korte tijd vindt? Online recruitment biedt hier de oplossing, omdat je met een datagedreven aanpak heel gericht potentiële medewerkers kunt bereiken. Bij Yarle hebben we al vele recruitmentcampagnes mogen opzetten voor bedrijven in uiteenlopende sectoren.

Hoe wij in de praktijk te werk gaan:

Bepalen van doelstellingen

Wanneer we een wervingscampagne beginnen, bespreken we eerst jouw doelstellingen. We stellen vast hoeveel kandidaten je zoekt en welke nieuwe vacatures je wilt plaatsen. Vervolgens bepalen we wie de doelgroep is en onderzoeken we waar hun interesse ligt. In het geval van winkelpersoneel wil je je wellicht op middelbare school-, MBO- of HBO- studenten focussen die een bijbaantje zoeken. Wanneer je juist op zoek bent naar fulltime personeel, kunnen wij filteren op kandidaten die niet langer student zijn en ervaring hebben in winkels. 

Gebruik van demografische gegevens

Voor vast winkelpersoneel ben je op zoek naar mensen uit de buurt. We focussen ons daarom niet alleen op het profiel, maar ook op het bereik van de campagne. Door alleen werkzoekenden uit jouw provincie of omgeving te targetten, weet je zeker dat de vacature alleen gepresenteerd wordt aan kandidaten die daadwerkelijk geïnteresseerd zijn in een baan in jouw winkel.

Opzetten van een converterende landingspagina

We maken een SEO geoptimaliseerde landingspagina waar je de vacature en jouw bedrijf presenteert aan de doelgroep. Door de juiste zoektermen te verwerken, weet je zeker dat de pagina snel gevonden wordt wanneer werkzoekenden een zoekopdracht uitvoeren. We maken content die helemaal aansluit op de informatiebehoefte van de doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan een video waarin je jouw bedrijf en de collega’s introduceert. Op deze manier kun je je echt onderscheiden van andere werkgevers. In het geval van winkelpersoneel kunnen we geïnteresseerden bijvoorbeeld ook vragen om de vacature te delen met hun vrienden.

Gebruik van data en analytics

We gebruiken data om de wervingscampagne gericht onder de aandacht te brengen. We onderzoeken welke kanalen het beste werken voor de vacatures, om zo veel mogelijk goede sollicitanten aan te trekken. We houden nauwlettend in de gaten hoe vaak de vacature wordt bezocht, hoe lang sollicitanten op de pagina’s blijven en naar welke pagina’s doorgeklikt wordt. Deze informatie stelt ons in staat om de campagne steeds verder te verbeteren. We maken ook gebruik van bestaande vacaturepagina’s om nieuw talent te werven. Daarnaast zorgen we ervoor dat jouw vacature bij meldingen of een vacature alert altijd bovenaan verschijnt.

Creëren van een talentpool

Uiteindelijk wil je dat werkzoekenden daadwerkelijk solliciteren. Door onze gerichte aanpak, weet je zeker dat je winkelpersoneel vindt dat voldoet aan het profiel en de functie-eisen. Na afloop van de campagne maken wij een talentpool, waaruit jij vervolgens geschikte kandidaten kiest die op gesprek mogen komen.

Eisen winkelpersoneel

Naast een hoog conversiepercentage ligt de focus ligt bij Yarle op kwaliteit. Uiteindelijk wil je winkelpersoneel aannemen dat klantvriendelijk is, professioneel handelt en bijdraagt aan een goede werksfeer. Samen met jou als opdrachtgever bepalen we de functie-eisen en zorgen we ervoor dat alle punten duidelijk in de vacatures worden vermeld. Wij verdiepen ons goed in jouw bedrijf, zodat we tijdens onze zoektocht de juiste kandidaten kunnen identificeren die affiniteit hebben met jouw branche.

Voor wie werken wij?

Yarle wordt ingezet voor recruitmentcampagnes in uiteenlopende sectoren, zoals de agrarische sector, transport, logistieke sector, detailhandel etc. Door onze uitgebreide ervaring op het gebied van recruitment, kunnen we voor ieder bedrijf de juiste content ontwikkelen. We weten wat werkzoekenden in een baan zoeken en via welke kanalen zij bereikt kunnen worden.

Content marketing

Content marketing speelt een steeds belangrijkere rol, vooral nu er krapte heerst op de arbeidsmarkt. Het zijn meestal niet meer de bedrijven die personeel uitzoeken, maar juist sollicitanten die bedrijven kunnen wegstrepen. Content marketing houdt in dat je voorziet in de informatiebehoefte van de doelgroep. Een goed voorbeeld hiervan is wanneer je winkelpersoneel zoekt dat ook in het weekend beschikbaar moet zijn. In dat geval moet je met de juiste content laten zien waarom het juist zo leuk is om bij jouw bedrijf te werken, ook in het weekend wanneer een potentiële kandidaat wellicht liever iets met vrienden doet. Hier kun je slim op inspelen door bijvoorbeeld te laten zien dat jullie na werktijd naborrelen of dat collega’s regelmatig na werktijd activiteiten ondernemen.

Eenvoudig en snel solliciteren

Het is belangrijk dat potentiële medewerkers snel en eenvoudig kunnen solliciteren. Door de customer journey in kaart te brengen, presenteren we op de juiste momenten specifieke content. Dit leidt er uiteindelijk toe dat kandidaten daadwerkelijk het sollicitatieformulier invullen. We maken een helder contactformulier waarin de sollicitanten in een aantal stappen hun e-mailadres invullen, het cv uploaden en een motivatiebrief kunnen toevoegen. Vervolgens zorgen we ervoor dat ze per e-mail op de hoogte worden gehouden van het sollicitatieproces.

Veel vacatures

Er is veel vraag naar geschikt winkelpersoneel. Dat maakt het extra lastig om sollicitanten aan te trekken. Met onze kennis van online marketing zorgen we dat je altijd bovenaan verschijnt in de zoekresultaten. Ook via LinkedIn brengen we jouw vacatures onder de aandacht, waardoor je niet langer bent aangewezen op recruiters. Met kanalen zoals LinkedIn kunnen we heel eenvoudig op basis van demografische gegevens, ervaring, branche etc. de juiste kandidaten bereiken.

Waarom kiezen voor Yarle?

Lagere kosten

Door onze recruitmentcampagnes bereik je een veel lagere cost per hire dan wanneer je werkt met traditionele wervingsbureaus of online vacaturebanken. Met onze campagnes hoeven we niet langer actief werkzoekenden te benaderen, maar zorgen we ervoor dat ze juist jouw vacature vinden. Je bent dus niet langer aangewezen op recruiters of externe partijen.

Snellere resultaten

We bereiken snellere resultaten, omdat we zowel met online als offline kanalen werken. We bereiken je doelgroep via zorgvuldig geselecteerde vacaturesites, sociale media en Google AdWords campagnes. Door onze datagedreven aanpak maken we alleen gebruik van kanalen die daadwerkelijk tot een hogere conversie leiden.

Innovatie

We zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en technieken op het gebied van online recruitment. We testen voortdurend welke technieken we het beste kunnen toepassen en spelen in op de laatste trends. Bovendien zijn we creatief en in staat om unieke en onderscheidende content te maken. Alleen op deze manier bereik je een grote groep actief en latent werkzoekenden.

Beter rendement op je investering

Dankzij onze uitgebreide ervaring kunnen we een beter rendement op je wervingscampagnes garanderen. Aan de hand van data brengen we de cost per hire in kaart, zodat je precies weet wat onze diensten in geld hebben opgeleverd. We maken heldere afspraken over de prijs. Je wordt nooit verrast door hoge uurtarieven of andere onvoorzienen kosten.

Eigen database met werkzoekenden

Met Yarle bouw je een kandidatendatabase op, waardoor je de cost per hire in de toekomst verder kunt verlagen. Hierdoor verlies je na het vervullen van je vacatures potentieel talent niet uit het oog.

Binnen een dag jouw vacature online 

Wij kunnen al binnen 1 dag starten met jouw recruitment campagne. Zodra we belangrijke informatie zoals de doelgroep, opleidingsniveau, salaris, werktijden etc. in kaart hebben gebracht, gaan we meteen aan de slag met een gerichte aanpak. Hierdoor trek je niet alleen de beste kandidaten aan, maar kun je het sollicitatietraject enorm verkorten.

Traditionele wervingsmethoden

Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn de traditionele wervingsmethoden niet effectief genoeg meer om nieuw talent aan te trekken. Sollicitanten hebben steeds vaker de luxe positie dat ze kunnen kiezen uit een aantal werkgevers. Daarom wordt het steeds belangrijker om je in jouw wervingscampagnes te onderscheiden van concurrenten. Sollicitanten willen overtuigt worden van wat jij als bedrijf te bieden hebt. Wij kunnen jouw bedrijf op een unieke manier presenteren, waardoor je boven de concurrentie uitstijgt.

Jouw vacatures naar de next level tillen?

Maak dan gebruik van onze gratis demo. Wij laten vervolgens zien hoe we jouw campagne vormgeven en brengen de eerste resultaten in kaart. Op deze manier kun je goed beoordelen of onze dienstverlening past bij de behoeften van jouw bedrijf. Wil graag extra informatie ontvangen over onze methode? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. We helpen graag verder!

Titel

Anderen bekeken ook

Wat houdt een Audience Network in? De impact op recruitment
Ontdek de psychologie achter succesvolle Employer Branding
Sociale Media: Een game-changer in recruitment software

Hoe wij ons onderscheiden

Wij creëren het nieuwe recruitment ecosysteem

Bereik de juiste kandidaten

Slimme campagnes gericht op het aantrekken van de juiste kandidaten.

Zonder technische kennis

Ontwikkel een werken-bij website zonder over technische expertise te beschikken.

Verlaag je kosten

Geen dure vacature posts, hoge uurtarieven of andere onvoorziene kosten en verlaag hierdoor je cost-per-hire.

Eenvoudig & Snel

Alles gerealiseerd in een ogenblik d.m.v. enkele muisklikken.