Werving- en selectiebureau: online recruitment door Yarle

Cem Özkent
8 min

Blijf op de hoogte

Wervingsbureaus helpen om de juiste kandidaten voor vacatures te vinden. Wanneer je snel nieuw personeel nodig hebt, kan werving en selectie een uitkomst bieden. Vooral nu er krapte op de arbeidsmarkt is, is het lastig om de juiste mensen aan te trekken. Bij Yarle gaan we daarom een stap verder dan werving en selectie door online recruitmentcampagnes op te zetten voor onze opdrachtgevers. In deze blog vertellen we meer over de voordelen van werving en selectie en leggen we uit wat Yarle voor je bedrijf kan betekenen.

Wat is werving en selectie?

Werving en selectie is het proces van het vinden van een kandidaat die het beste bij je bedrijf past. Het wervingsbureau zoekt de kandidaten en beoordeelt ze op kwaliteit, vaardigheden en ervaring. Vooral bedrijven die zelf geen tijd of capaciteit hebben om nieuw personeel te vinden, kiezen vaak om dit proces uit te besteden. Bijkomend voordeel is dat een werving- en selectiebureau ervaring heeft in het controleren van alle relevante informatie en kan kandidaten objectief beoordelen op harde functie-eisen.

Definitie recruitment en werving, wat is het verschil?

De termen werving, selectie en recruitment worden veel door elkaar gebruikt. Er is echter geen groot verschil in deze termen. Hieronder leggen we uit wat werving precies inhoudt:

Definitie werving

De definitie van werving en recruitment luidt als volgt: Recruitment of werving is een proces waarbij kandidaten gevonden, geworven, geselecteerd en aangesteld worden.

Verschil werving en selectie en online recruitment

Tegenwoordig wordt er steeds meer ingezet op online recruitment om heel gericht een arbeidsmarktdoelgroep te bereiken. Online recruitment gaat dan ook een stuk verder dan traditionele werving- en selectieprocedures. Werving en selectie gebeurt meestal door vacatures te plaatsen op vacaturesites of door recruiters die kandidaten direct benaderen. Bij online recruitment wordt op basis van o.a. demografische gegevens een kandidaat-profiel opgesteld. Met behulp van targeting vinden de juiste werkzoekenden vervolgens zelf de vacature van het bedrijf. Dit leidt tot meer kwalitatieve leads, waardoor een bedrijf zeker weet dat ze geschikte kandidaten op gesprek krijgen. 

Verschil werving en selectie en detachering

Detachering is wanneer personeel door een detacheringsbureau uitgeleend wordt aan een derde partij. Een groot voordeel hiervan is dat een bedrijf zelf geen vaste functies aan medewerkers hoeven te bieden. De medewerker is namelijk bij de detacheerder zelf in dienst. Detachering biedt bijvoorbeeld een uitkomst bij seizoenswerk. Een nadeel aan detacheringsconstructies is dat het lastig kan zijn om personeel voor een langere periode aan je bedrijf te binden.

Voordelen werving en selectie

Er zijn veel voordelen van werving en selectie. Naast het feit dat wervingsbureaus ruime ervaring hebben met het werving- en selectieproces, kan het je als bedrijf veel tijd en geld besparen. Hieronder noemen we alle voordelen van werving en selectie:

 • Je hoeft zelf minder tijd te besteden aan het selecteren van kandidaten.
 • Je kunt kandidaten direct in dienst nemen.
 • Een bureau als Yarle is op de hoogte van de laatste online recruitmenttechnieken.
 • Een wervingsbureau voorziet je van een talentpool van vakmensen, waardoor het wervings- en selectieproces sneller verloopt.
 • Wervingsbureaus kunnen zowel voor vast personeel als voor tijdelijk personeel gebruikt worden.
 • Het wervingsbureau weet wat bedrijven nodig hebben aan vakbekwaamheid. 
 • Wervingbureaus zijn flexibel. Dit betekent dat ze bereid zijn om hun wervingsmodel aan te passen aan de behoeften van je bedrijf.
 • Wervingbureaus hebben ruime ervaring met werving en selectie in uiteenlopende sectoren. Hierdoor kunnen ze objectiever zijn bij de beoordeling van sollicitanten. 

Nadelen werving- selectiebureau

Er zijn een paar nadelen van werving en selectie. Deze zijn onder meer:

 • Het wervingsbureau heeft vaak veel andere opdrachtgevers, waardoor ze zich niet altijd 100% kunnen richten op de vacatures van jouw bedrijf.
 • Een wervingsbureau rekent een uurtarief of vaste vergoeding per vervulde vacature. Dit is duurder dan wanneer een kandidaat rechtstreeks solliciteert.
 • Werving- en selectiebureaus vissen vaak in dezelfde vijver.

Belangrijk om rekening te houden

Wanneer je kiest voor een werving- en selectiebureau, is het belangrijk dat je voor een partij kiest die zowel naar de wensen van een bedrijf als die van potentiële werknemers kijkt. Want een goede match ontstaat alleen wanneer beide partijen tevreden zijn over wat ze elkaar te bieden hebben. Kijk ook naar een bureau dat niet alleen je vacature onder de aandacht brengt, maar je bedrijf op een aantrekkelijke manier presenteert aan de doelgroep. Door met de juiste content aan te sluiten op de informatiebehoefte van een werkzoekende vergroot je de kans om geschikt personeel te vinden.

Wanneer kies je voor werving en selectiebureaus?

Wanneer je zelf onvoldoende kennis of capaciteit hebt om nieuw personeel aan te werven, kan een werving- en selectiebureau een uitkomst zijn. Meestal kun je met een goed bureau de wervingsperiode enorm verkorten. In de onderstaande situaties kan een werving- en selectiebureau goed van pas komen:

 • Wanneer je moeite hebt om vast personeel te vinden. 
 • Wanneer je geen kandidaten kunt vinden die aan het profiel voldoen. 
 • Wanneer er meer vacatures beschikbaar zijn dan werkzoekenden. 
 • Wanneer je geen tijd hebt voor een selectieprocedure. 
 • Wanneer er intern geen recruitment consultants aanwezig zijn. 

Hoe werkt werving en selectie via Yarle?

Zoals aangegeven zijn wij meer dan een werving- en selectiebureau, doordat we met gerichte campagnes alleen de juiste kandidaten bereiken. Yarle verleent wervings- en selectiediensten aan bedrijven die door middel van online marketing het maximale potentieel van de arbeidsmarkt willen benutten. We doorlopen de volgende stappen:

Doorsturen van de vacature

Allereerst stuur je je vacature(s) door naar ons, zodat wij de arbeidsmarktdoelgroep in kaart kunnen brengen. Vervolgens gaan we om tafel om te kijken wat de waarden van je bedrijf zijn en wat je precies zoekt in een kandidaat. De meeste werving methodes richten zich op een zo’n groot mogelijk bereik, maar wij willen dat de kwaliteit van de sollicitanten juist heel hoog is. Hierdoor neem je uiteindelijk de beste kandidaat aan.

Bepalen van informatiebehoefte en content strategie

Om de juiste kandidaat aan te spreken, is het van belang om de specifieke wensen van de doelgroep in kaart te brengen en ervoor te zorgen dat de content hierop aansluit. Naast het vermelden van belangrijke zaken, zoals een bruto jaarsalaris, presenteren we je bedrijf op een aantrekkelijke manier. Aan de hand van data analyseren we welke informatie kandidaten online zoeken en haken hierop aan. Alleen op deze manier vind je op een laagdrempelige manier de juiste kandidaat voor een vaste baan.

We bereiken de doelgroep online

We gebruiken een aantal kanalen om de ideale kandidaat te bereiken: we zetten wervingsadvertenties op o.a. LinkedIn op, maken aantrekkelijke vacatures op jobboards zoals Indeed en maken gebruik van slimme targeting technieken. Hierdoor versnellen we het proces van het selecteren en aanstellen van kandidaten. De campagne wordt in afstemmingen met de klant voor een bepaalde periode gepromoot via verschillende kanalen.

We maken een selectie op basis van de sollicitaties

Ons executive search bureau is in staat om alleen de beste kandidaten te selecteren uit alle sollicitaties. Overige kandidaten kunnen we in een database bewaren, zodat je potentieel talent niet uit het oog verliest na de wervingsperiode.

Nieuwe medewerker aannemen

Doordat we gespecialiseerd zijn in werving en selectie en online marketing, kunnen we geschikte kandidaten aantrekken. Hierdoor weet je zeker dat je snel nieuwe medewerkers in vaste dienst aanneemt die echt een bijdrage leveren aan de groei van je onderneming.

Wat kost werving en selectie?

Iedere recruitment campagne van Yarle is anders, waardoor het lastig is om de kosten in kaart te brengen. Wel laten we altijd aan de hand van data zien wat de gemiddelde cost per hire is. Hierdoor weet je precies wat een recruitment campagne van Yarle oplevert. Afhankelijk van jouw markt garanderen we een hoog bereik en zorgen we ervoor dat werkzoekenden de vacature gemakkelijk kunnen vinden. Actief zoeken naar personeel is met onze recruitment campagne niet langer nodig, want door middel van targeting vinden sollicitanten zelf de vacature. Hierdoor bespaar je op dure externe recruiters.

Arbeidsmarkt is drastisch veranderd

De arbeidsmarkt is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Door krapte op de arbeidsmarkt is het voor werkzoekenden vaak eenvoudig om een baan te vinden, maar als werkgever wordt het juist steeds lastiger om goed personeel te vinden. Daarom is het ontzettend belangrijk om met online marketing het werving- en selectieproces te veranderen. Want bedrijven moeten steeds meer hun best doen om kandidaten te verleiden door hun onderneming op een aantrekkelijke manier te presenteren. Online marketing biedt ook de mogelijkheid om latent werkzoekenden te activeren.

Ervaring in verschillende vakgebieden

Yarle heeft ervaring in verschillende vakgebieden, zoals de agrarische sector, industrie, techniek en transport. Hierdoor weten we als geen ander hoe we jouw recruitment doelstellingen moeten behalen. Bekijk onze succesverhalen op onze website.

Gratis Demo

Benieuwd wat we met onze aanpak voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Plan dan nu een gratis demo in en laat je overtuigen door onze recruitment campagnes.

Titel

Anderen bekeken ook

Waarom een goede werken-bij-website essentieel is voor jouw organisatie
Wat houdt een Audience Network in? De impact op recruitment
Ontdek de psychologie achter succesvolle Employer Branding

Hoe wij ons onderscheiden

Wij creëren het nieuwe recruitment ecosysteem

Bereik de juiste kandidaten

Slimme campagnes gericht op het aantrekken van de juiste kandidaten.

Zonder technische kennis

Ontwikkel een werken-bij website zonder over technische expertise te beschikken.

Verlaag je kosten

Geen dure vacature posts, hoge uurtarieven of andere onvoorziene kosten en verlaag hierdoor je cost-per-hire.

Eenvoudig & Snel

Alles gerealiseerd in een ogenblik d.m.v. enkele muisklikken.