Wanneer past iemand bij jouw bedrijf?

Michael Margosyan
2 min

Blijf op de hoogte

Je bent op zoek naar iemand die jouw team kan komen versterken, iemand die past bij jouw bedrijf. Maar wanneer past iemand bij jouw bedrijf? Dat is natuurlijk een lastige vraag, want dat is de grootste uitdaging bij het vinden van nieuw personeel. In deze blog geven wij jou drie pijlers!

1. The perfect mindset!

Jij wilt iemand die vanaf het eerste moment past binnen je team, je wilt iemand die geaccepteerd wordt en ook geaccepteerd wil worden. Je wilt iemand die matcht bij de mensen die al werken bij het bedrijf en dat begint met het hebben van dezelfde mindset. Waarvoor ben je aan het werk? Voor je geld of voor het plezier dat je hebt in je werk? Heb je een 9 tot 5 mentaliteit of ben je ook bereid wat voor een ander te doen als het nodig is? Het zijn allemaal vragen waarmee jij kunt toetsen of iemand dezelfde mindset heeft.

2. Cultuur

Wij zeggen dat iedereen gelijk, maar uniek is! Maar je hebt natuurlijk wel te maken met diverse bedrijfsculturen. “Hoe omschrijf je de bedrijfscultuur bij je voorgaande werkgever en hoe heb je dat ervaren?” is daarom een ontzettend goede vraag. Stel voor, jij hebt een bedrijf met een hiërarchische indeling en iemand komt bij een bedrijf vandaan waar dat niet het geval was, dan is de kans groot dat iemand dat als onprettig kan ervaren. Toets daarom van tevoren uit welke bedrijfscultuur iemand komt en hoe hij of zij dat ervaren heeft.

3. Ga op je gevoel af!

Wij mensen zijn mensen en we vertrouwen vaak op ons onderbuikgevoel. Wanneer jij het gevoel hebt dat jij de perfecte match gevonden hebt, dan heb je dat waarschijnlijk ook. Vertrouw daarop en laat je niet leiden door een CV, want werkervaring kun je opdoen, maar een persoon kun je niet veranderen. Ben jij benieuwd hoe wij je kunnen helpen met het vinden van a match made in heaven? Neem dan contact met ons op!

Titel

Anderen bekeken ook

Waarom een goede werken-bij-website essentieel is voor jouw organisatie
Wat houdt een Audience Network in? De impact op recruitment
Ontdek de psychologie achter succesvolle Employer Branding

Hoe wij ons onderscheiden

Wij creëren het nieuwe recruitment ecosysteem

Bereik de juiste kandidaten

Slimme campagnes gericht op het aantrekken van de juiste kandidaten.

Zonder technische kennis

Ontwikkel een werken-bij website zonder over technische expertise te beschikken.

Verlaag je kosten

Geen dure vacature posts, hoge uurtarieven of andere onvoorziene kosten en verlaag hierdoor je cost-per-hire.

Eenvoudig & Snel

Alles gerealiseerd in een ogenblik d.m.v. enkele muisklikken.