Verlaag jouw cost per hire

Michael Margosyan
2 min

Blijf op de hoogte

Uit onderzoek is gebleken dat het rekruteren en aannemen van een nieuwe werknemer gemiddeld tussen de € 0,- en de € 3630,- kost. Bovendien duurt het gemiddeld 42 dagen om een vacature ingevuld te krijgen. Kortom, het aantrekken en het aannemen van een nieuwe werknemer kost tijd, geld en energie. Wij van Yarle weten gelukkig dat het tegenwoordig een stuk gemakkelijker kan. In deze blog geven wij je tips om de kosten per nieuwe werknemer te verlagen.

Breng eerst de kosten in kaart

Wanneer je de kosten per aangenomen werknemer wilt verlagen, moet je eerst weten wat de daadwerkelijke kosten zijn. Wij hebben een korte checklist voor je gemaakt. Het kan zijn dat niet alle onderstaande posten van toepassing zijn op jouw bedrijf en werving & selectie.

  • Salarissen HR-personeel
  • Vaste lasten
  • Hardware (bijvoorbeeld laptops en tablets)
  • Bonussen voor werknemers
  • Vergoeding voor externe wervingsbureaus
  • Kosten voor marketing en reclame
  • Reiskosten
  • Kosten opdrachtnemers
  • Et cetera

Wanneer je alle posten bij elkaar optelt en deze vervolgens deelt door het aantal aanstellingen binnen jouw bedrijf, dan heb je de cost per hire berekend en kunnen we gaan kijken hoe we dit kunnen verlagen.

Automatiseer jouw wervingscampagne

Het automatiseren van recruitment behoort tot een van de grootste ICT-recruitment trends. Je kunt hierbij denken aan het inzetten van op datagedreven campagnes, het inzetten van chatbots en het gebruiken van een geautomatiseerde screening. Dit versnelt het sollicitatieproces en drukt de kosten.

Laat jouw werknemers over je praten

Deel jouw openstaande vacatures met medewerkers en laat hen de werkplek promoten op bijvoorbeeld Social Media. Zij weten als geen ander wat de sfeer op de werkvloer is en zullen mensen aantrekken die passen bij het bedrijf. Je kunt hier een bonus aan hangen wanneer er een succesvolle plaatsing uit volgt.

Durf uit te besteden

Het inhuren van een wervingsbureau of een recruiter wordt soms gezien als een grote kostenpost, maar outsourcing kan in sommige gevallen veel tijd en geld besparen. Allereerst bespaar je tijd wanneer je jouw werving uitbesteedt. Bovendien hoef je niet zelf de kennis in huis te hebben. Wel is het belangrijk dat je met een wervingsbureau of recruiter goede afspraken maakt, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Wil jij graag weten hoe wij jouw cost per hire kunnen verlagen? Neem dan contact met ons op. We beantwoorden jouw vragen met veel plezier!

Titel

Anderen bekeken ook

Wat houdt een Audience Network in? De impact op recruitment
Ontdek de psychologie achter succesvolle Employer Branding
Sociale Media: Een game-changer in recruitment software

Hoe wij ons onderscheiden

Wij creëren het nieuwe recruitment ecosysteem

Bereik de juiste kandidaten

Slimme campagnes gericht op het aantrekken van de juiste kandidaten.

Zonder technische kennis

Ontwikkel een werken-bij website zonder over technische expertise te beschikken.

Verlaag je kosten

Geen dure vacature posts, hoge uurtarieven of andere onvoorziene kosten en verlaag hierdoor je cost-per-hire.

Eenvoudig & Snel

Alles gerealiseerd in een ogenblik d.m.v. enkele muisklikken.