Recruitmentsoftware voor gerichte wervingscampagnes

Cem Özkent
9 min

Blijf op de hoogte

Een van de moeilijkste taken voor elk bedrijf is het werven van geschikt personeel. Recruitment software kan dit proces veel beheersbaarder maken. Door gerichte wervingscampagnes vanuit een centraal platform te beheren, kun je de juiste mensen voor je bedrijf aantrekken. Bij Yarle gebruiken we recruitment software om alle aspecten van ons wervingsproces te beheren, van het creëren van vacatures en het aantrekken van kandidaten, tot het invullen van posities en het geven van feedback over afgeronde recruitmentcampagnes. Werven met recruitment software is een tijdbesparende manier voor elk bedrijf om getalenteerde werknemers te vinden zonder uren te verspillen aan het uitzoeken van ongeschikte kandidaten.

Software recruitment: waarom is het zo belangrijk?

Op de arbeidsmarkt vindt steeds meer concurrentie tussen bedrijven plaats, waardoor het lastiger is dan ooit tevoren om geschikt personeel te vinden. Ook vinden er vele technologische ontwikkelingen plaats in verschillende industrieën, waardoor bedrijven het best mogelijk personeel moeten kunnen vinden om succesvol te blijven. Recruitmentsoftware of een applicant tracking system is dan onmisbaar om je vacatures en sollicitanten goed te beheren. Wanneer je het wervingsproces automatiseert kun je je beter op specifieke kandidaten richten door te filteren op vaardigheden, ervaring, opleidingsniveau etc.

People workflow automation

Doordat we bij Yarle gebruik maken van recruitment software, kunnen we heel efficiënt alle vacatures beheren en bijhouden wie er gesolliciteerd heeft. Vooral voor grote of middelgrote ondernemingen geldt dat ze vaak vele sollicitaties binnenkrijgen. Het wordt dan erg lastig om een selectie kunnen te maken uit alle kandidaten. Met behulp van slimme filters kunnen wij de meest geschikte kandidaten uitzoeken en uitnodigen voor een sollicitatiegesprek. Op deze manier dragen we bij aan een effectief wervingsproces en ben je van veel handmatige taken verlost.

Een aantal voordelen van recruitment software

Alles op één plek

Het wervingsproces kan ingewikkeld en tijdrovend zijn. Wervingssoftware helpt om alle aspecten van het proces op één plaats te beheren, zodat de selectieprocedure efficiënter verloopt. Met veel verschillende systemen kun je snel het overzicht over de kandidaten en openstaande vacatures verliezen. Wervingssoftware brengt alles samen in een gebruiksvriendelijk platform, zodat je altijd weet wat er in je wervingsproces gebeurt. Van het beheren van de recruitmentcampagne tot het selecteren van de kandidaten. 

Tijdbesparend

Het gebruik van wervingssoftware kan heel wat tijd besparen. Door de verschillende stappen van het wervingsproces te automatiseren, hoef je niet langer vele uren te besteden aan taken die door een computer gedaan kunnen worden. Hierdoor kunnen je blijven concentreren op de kernactiviteiten van je onderneming. Je bespaart ook tijd doordat je sneller signaleert welke wervingsstrategieën werken en welke juist niet. Recruiting software kan de gemiddelde ‘cost per hire’ ontzettend verlagen.

Verhoog je productiviteit

Bij werving draait alles om het vinden van getalenteerde mensen voor je bedrijf in een zo kort mogelijke tijd, dus elke vertraging kan kostbaar zijn. Wervingssoftware zorgt ervoor dat het wervingsproces zo soepel en efficiënt mogelijk verloopt. Hierdoor wordt je bedrijf over het algemeen productiever en bespaar je veel tijd en geld.

Recruitment software is geschikt voor elk bedrijf

Wervingssoftware is niet alleen geschikt voor grote bedrijven. Veel kleine en middelgrote bedrijven gebruiken ook wervingssoftware om de beste medewerkers te vinden. Wervingssoftware kan naar elke bedrijfsgrootte geschaald worden.

Efficiënte communicatie

Om het beste uit je wervingsproces te halen, moet je zorgdragen voor een goede communicatie met sollicitanten. Wervingssoftware of een human capital management systeem maakt het gemakkelijker om met al je prospects te communiceren, of het nu passieve of actieve kandidaten zijn. Tijdens het hele sollicitatieproces kun je hen informeren over de gang van zaken. Recruitment software biedt ook de mogelijkheid om nieuwe vacatures te versturen naar kandidaten die in jouw applicant tracking system zijn opgeslagen.

Vergroot de betrokkenheid van kandidaten

Met wervingssoftware kun je allerlei informatie over potentiële werknemers bijhouden. Dit kan je helpen om de betrokkenheid van kandidaten bij het wervingsproces te vergroten. Doordat je eenvoudig automatische berichten stuurt, kun je sterkere relaties opbouwen met kandidaten en de ervaring verbeteren. Een optimale candidate journey betekent een grotere kans dat de beste kandidaten bij jouw bedrijf willen solliciteren.

De inzet van recruitment marketing

Met goede recruitment software kun je al jouw wervingscampagnes en kandidaten goed bijhouden. Door te koppelen met andere applicaties, zoals een CRM-systeem of sociale media, houdt je eenvoudig het bereik en conversiepercentage bij. Goede recruitmentmarketing houdt in dat je onderzoekt wie jouw arbeidsmarktdoelgroep is, wat hun interesses zijn, wat ze zoeken in een baan en via welke kanalen ze bereikt kunnen worden. Alleen op deze manier kun je het menselijk kapitaal binnen je bedrijf een boost geven.

Laat je bedrijf opvallen met online marketing

Om in een korte tijd veel sollicitanten te bereiken, kun je gebruik maken van verschillende online marketing technieken. Hieronder noemen we aantal platformen en technieken die je kunt inzetten om jouw recruitment proces vandaag nog te verbeteren.

Opzetten van een landingspagina

Door een landingspagina in te richten en specifieke tracking codes toe te voegen, kun je zien hoeveel mensen de pagina bekijken en welke pagina’s ze daarna bezoeken. Op basis van een zoekwoordenonderzoek kun je de pagina SEO optimaliseren. Hierdoor verschijn je bovenaan in de zoekresultaten wanneer jouw doelgroep een relevante zoekopdracht uitvoert. Een unieke bestemmingspagina biedt een geweldige kans om niet alleen je vacature te presenteren, maar ook om het onderscheidende vermogen van je bedrijf uit te dragen. De landingspagina is de basis van jouw employer branding strategie.

Gebruik van vacaturesites

Het gebruik van vacaturebanken is nog steeds een van de populairste online wervingstechnieken. Het is belangrijk dat je de juiste vacaturebank kiest, want dit zal een grote invloed hebben op het aantal sollicitaties dat je ontvangt. Via vacaturesites kunnen kandidaten vaak een job alert instellen, zodat ze op de hoogte gebracht kunnen worden wanneer er een vacature voorbij komt die voldoet aan hun criteria. Door een aantrekkelijke vacature op te stellen met goede secundaire arbeidsvoorwaarden, zorg je ervoor dat sollicitanten jouw bedrijf snel vinden.

Inzet van sociale media

Sociale media bieden geweldige mogelijkheden om mensen te bereiken die geïnteresseerd zijn in je bedrijf. Met gebruiksvriendelijke wervingssoftware kun je alle relevante sociale mediaplatformen bijhouden en eventuele veranderingen volgen. De kunst is om een platform te kiezen dat het beste werkt om jouw doelgroep te bereiken. Vooral voor specifieke campagnes kunnen social media echt een uitkomst bieden. Zo kun je TikTok en Instagram, bijvoorbeeld heel goed inzetten wanneer je een jongere doelgroep probeert te bereiken. Ook een platform als LinkedIn biedt vele mogelijkheden. Je kunt vacatures plaatsen en deze via gerichte advertenties bij de juiste kandidaten onder de aandacht brengen.

Google Ads

Google Ads is een geweldige manier om je doelpubliek te bereiken. Je kunt verschillende targeting opties gebruiken zoals zoekgedrag, demografie en locatie. Je kunt je ook richten op mensen die de landingspagina al bezocht hebben.

Retargeting

Retargeting is een geweldige manier om in contact te komen met mensen die al belangstelling hebben getoond in de vacature. Wanneer bezoekers op jouw website akkoord gaan met de cookie-instellingen, kun je met behulp van trackingcodes op een later moment een advertentie aan een potentiële werknemer laten zien. Dit kan bijvoorbeeld in Google, maar ook op platformen zoals Facebook en LinkedIn. Wervingssoftware kan vervolgens gebruikt worden om de resultaten bij te houden en een beter beeld te krijgen van de effectiviteit van deze online marketingtechnieken. 

Het belang van goede software

Veel bedrijven gebruiken toonaangevende hr software om alle personeelszaken gestroomlijnd en efficiënt te laten verlopen. Door alle processen slim in te richten kun je een groot aantal repetitieve taken automatiseren. Toch zien we dat er nog te weinig gebruik wordt gemaakt van slimme recruitment software om nieuw personeel te vinden. En dat is zonde, want bedrijven laten hierdoor veel kansen liggen. Goede recruitmentsoftware die consequent resulteert in een hoger niveau van sollicitanten leidt uiteindelijk tot een efficiënt team dat echt bijdraagt aan de groei van je bedrijf. Daarnaast werk je aan een betere onboarding strategie en kun je de dagelijkse activiteiten beter stroomlijnen.

Een aantal voordelen op een rijtje:

  • Goede recruitmentsoftware integreert gegevens met andere systemen
  • Je kunt het hele wervingsproces centraal stroomlijnen
  • Je voorkomt veel handigmatig werk
  • Je bent minder aangewezen op recruiters
  • Met een gerichte aanpak vind je het beste talent op de arbeidsmarkt
  • Recruitmentsoftware maakt het aannemen van personeel eenvoudig
  • De werknemerservaring transformeert door kandidaten aan te nemen die echt bij je bedrijf passen

Recruitmentcampagnes van Yarle

Yarle helpt bedrijven in uiteenlopende sectoren om met moderne wervingssoftware geschikte kandidaten te vinden en het recruitmentproces te optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan logistieke bedrijven, maar ook aan internationale e-commerce organisaties. We maken een unieke bestemmingspagina waarmee je binnen no-time nieuw toptalent vindt. Hoe pakken we dit aan in de praktijk? Hieronder noemen we de een aantal belangrijke stappen. 

Online marketing strategie

Om betere wervingsbeslissingen te kunnen nemen, verdiepen we ons eerst goed in jouw bedrijf. We onderzoeken niet alleen via welke kanalen we een doelgroep kunnen bereiken, maar verplaatsen ons ook in een potentiële kandidaat. Op deze manier komen we erachter wat de belangrijkste motieven zijn voor sollicitanten om op een vacature te solliciteren.

Datagedreven aanpak

We maken gebruik van één systeem waar we alle resultaten van de recruitmentcampagne inzichtelijk maken. Hierdoor kunnen we bijsturen en de hoogste score behalen op het gebied van bereik en conversie. Uiteraard ligt onze focus op het binnenhalen van kwalitatief goede sollicitanten. Met onze data gedreven aanpak heb je altijd volledig overzicht van alle binnengekomen sollicitaties.

Talentpool

Aan de hand van alle sollicitaties creëren wij een talentpool. Door gebruik te maken van filters voorkomen we veel handmatig werk en komen we tot een betere besluitvorming in de selectieprocedure. Met onze expertise vind je gegarandeerd de juiste kandidaat.

Trek toptalent aan met Yarle

Wil jij niet langer gebruik maken van verouderde wervingsprocessen en de kansen van slimme software en automatisering benutten? Laat Yarle je dan helpen bij jouw volgende recruitment campagne. Wij helpen vertragingen in recruitment processen te voorkomen en kunnen de gemiddelde cost per hire omlaag brengen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag nu een gratis demo aan of neem vrijblijvend contact met ons op.

Titel

Anderen bekeken ook

Waarom een goede werken-bij-website essentieel is voor jouw organisatie
Wat houdt een Audience Network in? De impact op recruitment
Ontdek de psychologie achter succesvolle Employer Branding

Hoe wij ons onderscheiden

Wij creëren het nieuwe recruitment ecosysteem

Bereik de juiste kandidaten

Slimme campagnes gericht op het aantrekken van de juiste kandidaten.

Zonder technische kennis

Ontwikkel een werken-bij website zonder over technische expertise te beschikken.

Verlaag je kosten

Geen dure vacature posts, hoge uurtarieven of andere onvoorziene kosten en verlaag hierdoor je cost-per-hire.

Eenvoudig & Snel

Alles gerealiseerd in een ogenblik d.m.v. enkele muisklikken.