Recruitment marketing

Cem Özkent
7 min

Blijf op de hoogte

Recruitment marketing is een geweldige manier om het aantal geschikte kandidaten voor een vacature te verhogen. Het zorgt ervoor dat je de juiste mensen aantrekt die passen binnen de waarden van je bedrijf. Bij Yarle helpen we bedrijven de perfecte kandidaten te vinden met de inzet van recruitmentmarketing. In deze blog leggen we uit wat recruitment marketing zo effectief maakt en hoe je verschillende strategieën in je eigen bedrijf kunt toepassen.

Wat is recruitment marketing?

Recruitment marketing houdt in dat je gebruikt maak van data en online hulpmiddelen om talent aan te trekken voor je bedrijf. Het combineert traditionele methoden zoals job listings met nieuwe technieken zoals LinkedIn Advertising, Google Ads en Facebook advertenties. Digitale recruitment marketing biedt ook meer geavanceerde mogelijkheden, zoals hypertargeting en de mogelijkheid voor kandidaten om hun eigen profiel samen te stellen.

Doeltreffende strategieën voor recruitment marketing

Er zijn verschillende technieken voor succesvolle recruitment marketing campagnes. Hieronder noemen een aantal voorbeelden:

Content creatie

Door boeiende blogberichten op je website te zetten die potentiële kandidaten aanspreken, komen ze keer op keer terug om nieuwe artikelen over je bedrijfscultuur of industriesector te lezen. Dit helpt je om een trouw publiek op te bouwen dat geïnteresseerd blijft in wat je te vertellen hebt. Deze data kun je vervolgens weer gebruiken om kandidaten beter te targeten. Door de candidate journey vast te leggen weet je precies hoe je kandidaten nieuwsgierig maakt naar een nieuwe baan binnen jouw bedrijf.

Social media

Sociale media zijn een uitstekende manier om op maat gemaakte berichten naar buiten te brengen. LinkedIn, Facebook en Instagram zijn allemaal geschikte platformen om heel gericht de juiste doelgroep aan te spreken. Bovendien kan een sterke aanwezigheid op social media een boost geven aan de zoekmachine rankings.


Hulp nodig? Wij helpen je graag!

Gericht adverteren

Het is mogelijk om heel gericht te adverteren op specifieke doelgroepen. LinkedIn biedt bijvoorbeeld een ongelooflijke reeks aan advertentiemogelijkheden die je kunt gebruiken om onder de aandacht te komen van topkandidaten. Je kunt kiezen uit verschillende locaties, functietitels en zelfs zien hoeveel mensen elke advertentie bekeken hebben. Hierdoor weet je precies wat de inspanningen tot nu hebben opgeleverd. Een andere mogelijkheid is om Google Ads in te zetten. Hiermee kun je net als LinkedIn en Facebook je advertenties richten op specifieke doelgroepen. Bijvoorbeeld: Als je een marketing vacature plaatst, dan kun je ervoor kiezen dat alleen mensen met de juiste functietitel de vacature zien.

De inzet van recruitmentmarketing software

De juiste software kan je helpen om wervingsadvertenties te richten op geschikte kandidaten. Het is een uitstekende manier om het aantal sollicitaties te verhogen en de kosten te verlagen, want je spreekt alleen de doelgroep aan die ook echt geïnteresseerd is. Bij Yarle maken we gebruik van recruitment marketing software om onze campagnes doeltreffend, overzichtelijk en meetbaar te maken. We weten hoe belangrijk het is om de juiste doelgroep aan te spreken!

Hoe bepaal je een recruitment marketing strategie?

Recruitment marketing kan gebruikt worden om het ideale personeel voor je bedrijf te vinden. Het belangrijkste deel van werving marketing is het vinden van een verhaal dat resoneert bij je publiek. Dit wordt ook wel employer branding genoemd. Dit houdt simpelweg in dat je berichten goed afgestemd moeten zijn op potentiële kandidaten, zo dat ze zien wat je doet en wat je bedrijf voor hen kan betekenen. Bij Yarle helpen we bedrijven met het bepalen van een recruitmentmarketing strategie door ons samen te verdiepen in de doelgroep en te kijken wat hen aanspreekt.


Benieuwd? Vraag een demo aan!

Inbound recruitment marketing

Inbound recruitment marketing is een vorm van marketing die erop gericht is mensen naar je bedrijf te lokken. Het moedigt hen aan om de informatie op je website te lezen, wat kan leiden tot een sterkere relatie tussen het bedrijf en de kandidaat. Door een goede candidate experience te realiseren, waarderen mensen uit dezelfde sector wat je doet. Het is dus van belang dat je met de juiste content potentiële kandidaten aanspreek en inspeelt op hun informatiebehoefte. Het creëren van een duidelijke on-brand boodschap is van vitaal belang voor succesvolle inbound recruitmentmarketing. Bij Yarle hebben we specialisten die weten hoe je een strategie vertaalt naar een boodschap die de doelgroep aanspreekt.

Het belang van een goed merkimago

Bij het aantrekken van mensen is een goed merkimago belangrijk. Een aantrekkelijk logo en een boeiende website zijn maar enkele manieren om je bedrijf te onderscheiden van je concurrenten. Voor vacatures kun je ook landingspagina’s opzetten om je echt te onderscheiden en te laten zien wat de waarden van je bedrijf zijn. Hierdoor gaan potentiële kandidaten eerder over tot actie, omdat ze jouw bedrijf zien als de beste optie om zich verder te ontwikkelen. Met de juiste technieken zoals location-based targeting zorg je ervoor dat alleen specifieke doelgroepen jouw merk te zien krijgen.

Wat zijn de voordelen van recruitmentmarketing?

Recruitment marketing kan je helpen om alleen sollicitanten te vinden die geschikt zijn voor jouw vacatures. Met het gebruik van technologie kun je een veel beter beeld krijgen van je publiek en wat ze nodig hebben. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van recruitmentmarketing opgesomd:

  • Employer branding: Als mensen doelgerichte content krijgen, voelen ze zich meer betrokken bij je bedrijf. Werving marketing is dus een goede manier om aan een betere reputatie van je bedrijf te werken.
  • Kostenbesparing ten opzichte van traditionele wervingsstrategieën: Traditionele werving kost vaak veel tijd en geld, maar met behulp van technologie kun je je campagne doeltreffender maken. Dit bespaart tijd en geld, maar trekt ook een groter publiek aan. Hierdoor is het rendement op je investering dus groter.
  • Hogere kwaliteit sollicitanten: Wanneer je in staat bent de juiste mensen te bereiken, solliciteren alleen diegenen die aan je eisen voldoen. Dit betekent dat je gemakkelijker kwalitatieve sollicitanten vindt!
  • Candidate experience: Je kunt ervoor zorgen dat potentiële kandidaten een goed gevoel krijgen over je bedrijf.
  • Meetbare resultaten: Als je campagne effectief is, kun je de resultaten meten en die informatie gebruiken om de campagne nog verder te verbeteren.

Zelf beginnen met recruitment marketingcampagne

Wil je zelf aan de slag met een recruitment marketing campagne? Bepaal dan eerst wat je doelmarkt is en werk vervolgens aan een inhoudstrategie die past bij de waarden van je bedrijf en potentiële kandidaten. Wanneer je nog geen ervaring hebt met werving marketing en employer branding, kan het lastig en tijdrovend zijn om een doeltreffende campagne op te zetten. Bij Yarle kunnen we het recruitmentproces voor je uit handen nemen en alleen kandidaten werven die passen binnen je bedrijf en beschikken over de juiste competenties.

De voordelen van een digital recruitment agency:

De voordelen van een digital recruitment agency zijn dat je veel tijd en geld bespaart. Als je met een bureau werkt, kunnen ze alles voor je regelen, van je campagnestrategie tot het aanwerven en selecteren van de kandidaat. Bij Yarle hebben we veel ervaring in marketing en weten we de juiste online marketing technieken toe te passen om gekwalificeerde kandidaten te vinden voor jouw bedrijf. Samen met jouw kennis vormen we een goede combinatie om de meeste effectieve strategie te ontwikkelen.

Yarle helpt bij het vinden van de perfecte kandidaat

Heb je zelf geen tijd of ervaring om een recruitmentmarketing campagne op te zetten? Bij Yarle nemen we het aanwerven van nieuw talent uit handen door gerichte advertentiecampagnes op te zetten. Wij zorgen ervoor dat je personeelsbestand wordt aangevuld met de beste kandidaten. We geven deskundig advies en maken alle resultaten inzichtelijk. Hierdoor heb je altijd inzicht in hoe doeltreffend de campagne is en weet je zeker dat je de meest gekwalificeerde mensen benadert en activeert om te solliciteren. Ook ben je op deze manier minder afhankelijk van recruiters.

Titel

Anderen bekeken ook

Waarom een goede werken-bij-website essentieel is voor jouw organisatie
Wat houdt een Audience Network in? De impact op recruitment
Ontdek de psychologie achter succesvolle Employer Branding

Hoe wij ons onderscheiden

Wij creëren het nieuwe recruitment ecosysteem

Bereik de juiste kandidaten

Slimme campagnes gericht op het aantrekken van de juiste kandidaten.

Zonder technische kennis

Ontwikkel een werken-bij website zonder over technische expertise te beschikken.

Verlaag je kosten

Geen dure vacature posts, hoge uurtarieven of andere onvoorziene kosten en verlaag hierdoor je cost-per-hire.

Eenvoudig & Snel

Alles gerealiseerd in een ogenblik d.m.v. enkele muisklikken.