Online recruitment: laat Yarle jouw online campagne uit handen nemen

Cem Özkent
11 min

Blijf op de hoogte

Het is geen geheim dat de arbeidsmarkt competitief is. Online werving is een populaire manier geworden om nieuw talent te vinden, maar het kan ook moeilijk zijn om een campagne op te zetten. Met de online recruitment campagnes van Yarle ben je er zeker van dat je de juiste doelgroep aantrekt en je vacatures snel kan vervullen. De kracht van onze online recruitment strategie? We maken optimaal gebruik van online tools en zorgen ervoor dat de campagne bij de juiste doelgroep zichtbaar is. In dit artikel bespreken we wat je van een online recruitment campagne van Yarle mag verwachten en wat onze inspanningen zullen opleveren. We helpen je graag verder bij het volgende recruitment project!

Waarom een online recruitment campagne van Yarle?

We weten dat je tijd beperkt is en dat het lastig is om goed personeel te werven. Vooral nu er veel krapte op de arbeidsmarkt is. Onze online campagnes zijn zo afgestemd dat je niet alleen de juiste kandidaten vindt maar dat je ook bouwt aan een sterker werkgeversmerk. En dat werpt zijn vruchten af op de lange termijn. We werken met de laatste technieken en tools om data gedreven campagnes in te zetten. We maken alle resultaten inzichtelijk, zodat je precies weet wat onze inspanningen hebben opgeleverd. Door slim gebruik te maken van datasporen die je doelgroep achterlaat op internet, kunnen we alleen sollicitanten aantrekken die echt geschikt zijn voor de vacature. Hieronder noemen nog een aantal zaken waarop wij ons focussen.


Meer weten? Vraag een demo aan!

Gericht op kwaliteit en optimalisatie

Allereerst is het belangrijk om jouw doelstellingen vast te leggen, voordat we met de campagne aan de slag kunnen. Door zaken zoals de demografische gegevens in kaart te brengen kunnen we de campagne optimaliseren en bijsturen. Hierdoor krijg je kwalitatief goede sollicitaties binnen en heb je niet langer te maken met ongekwalificeerde kandidaten. Veel bedrijven ervaren namelijk dat het profiel van de sollicitanten niet voldoende aansluit bij de functie-eisen. Met online recruitment kun je dit juist voorkomen.

Verlagen van kosten

Ben je het zat om vacatures op job boards te plaatsen en vervolgens te hopen op de beste resultaten? Onze campagnes zijn gericht op efficiëntie en het drukken van de kosten. Door gebruik te maken van de juiste middelen hoef je geen dure vacature posts te plaatsen op jobboards en bouwen we binnen een korte tijd een kandidaten database voor je op.

Innovatie

Bij Yarle zijn we op de hoogte van de laatste technieken op het gebied van online recruitment. Met onze datagedreven aanpak zorgen we ervoor dat we niet alleen werkzoekenden maar ook latent werkzoekenden bereiken op verschillende online plekken.

Binnen één dag jouw vacature online

We kunnen binnen één dag jouw vacature plaatsen. Deze wordt ondersteund met onze datagedreven campagne, waardoor je de snelste weg kiest om nieuwe medewerkers te vinden.

Hoe ziet een online recruitment campagne er concreet uit?

Met onze online wervingscampagnes kunnen we werken met verschillende digitale vacaturekanalen. Denk daarbij aan social media zoals LinkedIn, Facebook en Instagram. Ook kunnen we een landingspagina maken waar we niet alleen de vacature maar ook de waarden van je bedrijf presenteren. De gerichte advertenties die we opzetten, bijvoorbeeld via LinkedIn en Google, zorgen ervoor dat je daadwerkelijk de juiste doelgroep bereikt en dat je ze activeert. Daarnaast voeren we A-B testen uit om te ontdekken wat jouw doelgroep het meeste aanspreekt.

Succesverhalen van Yarle

We hebben met veel bedrijven en organisaties in verschillende sectoren gewerkt, zoals de detailhandel, agrarische sector en transport. We bereiken (afhankelijk van de sector) minimaal 50.000 actief en latent werkzoekenden en realiseren een conversiepercentage van minimaal 10%. Hieruit komen meestal zo’n 20 tot 120 aanmeldingen van sollicitanten die echt aan het profiel van de vacature voldoen. Als bedrijf kun je hierdoor veel sneller en beter personeel vinden. Door het sollicitatieproces te versnellen, de kwaliteit te verhogen en de vacature binnen de deadline in te vullen kunt je een flinke kostenbesparing realiseren. Onze campagnes leiden gemiddeld aantoonbaar tot een kostenreductie tussen de 30 en 50%. Bekijk de succesverhalen van onze klanten.


Mogelijkheden bespreken? Neem contact op!

Wat zijn de belangrijkste voordelen van online recruitment?

Groter bereik

Je kunt je doelgroep op verschillende online plaatsen bereiken. Dit leidt tot meer gekwalificeerde kandidaten en lagere kosten. Online werving is een uitgelezen kans om in contact te komen met kandidaten die anders niet op je vacature zouden solliciteren.

Meer controle

Met online werving heb je meer controle over je sollicitatieprocedure. Door de juiste hulpmiddelen te gebruiken is het mogelijk om alles in detail te meten en zo vast te stellen of je de juiste sollicitanten bereikt. Hierdoor voorkom je onvolledige sollicitaties en voer je alleen gesprekken met de beste kandidaten.

Bijsturen en verbeteren

Het beste van online campagnes is dat je ze kunt optimaliseren en bijstellen. Online werving geeft je de mogelijkheid je resultaten te controleren, waardoor je de campagne voortdurend kunt verbeteren voor een maximaal effect. Door inzicht te verkrijgen in demografische gegevens en voorkeuren van de sollicitanten is het effect van iedere campagne meetbaar.

Kosten beheersen

Met de juiste hulpmiddelen en het gebruik van datagestuurde technieken kun je de kosten beheersen. Online rekrutering geeft de mogelijkheid om in een kortere tijd meer kwalitatieve sollicitanten te vinden. Je bespaart dus tijd en hebt tevens minder tijdverlies aan ongeschikte kandidaten.

Inzet van slimme software

Yarle werkt met slimme software om campagnes op te zetten en te meten. Online werving gaat een stuk verder dan alleen het plaatsen van een vacature op LinkedIn, het gaat juist om het verzamelen van data uit verschillende bronnen. Denk hierbij aan de gegevens die we met Google Analytics kunnen verzamelen. Het enkel plaatsen van vacature op een vacaturesite zien wij dus ook als een traditionele wervingsmethode, omdat je dan nog niet optimaal gebruik maakt van online datasporen.

Werken aan je merkidentiteit

Online recruitmentcampagnes zijn niet alleen goed voor het werven van nieuw personeel, ze bieden ook een kans om aan je merkidentiteit te werken. Het is een krachtige manier om de waarden van je bedrijf via verschillende kanalen te tonen. Bovendien laat je met een recruitment campagne zien dat je bedrijf in beweging is en aandacht heeft voor personeel. Je kunt bijvoorbeeld video’s en vlogs inzetten waarin je huidige medewerkers laat vertellen over je bedrijf. Daarmee zet je jezelf als werkgever op de kaart en verstevig je de concurrentiepositie binnen jouw niche. Video’s worden steeds meer gebruikt om nieuw personeel te werven.

Focussen op employer branding

Employer branding wordt steeds belangrijker, vooral in een tijd waarin er veel krapte is op de arbeidsmarkt. Kandidaten krijgen steeds meer macht en kunnen zelf bepalen waar ze willen werken. Daarmee kunnen ze dus ook strengere eisen stellen aan je bedrijf. Daarom is het belangrijk om met online recruitment potentiële werknemers te inspireren en te laten zien dat je echt onderscheidend bent van andere bedrijven. Met een video kun je bijvoorbeeld de gave werkplekken laten zien op kantoor of uitleggen wat jullie doen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling.

Google for Jobs en vacaturebanken

Google for Jobs zorgt ervoor dat de vacatures van verschillende vacaturebanken in één overzicht worden weergeven. Kandidaten hoeven hierdoor niet meer op verschillende websites te zoeken en zijn een stuk minder tijd kwijt aan het vinden van de juiste vacature. Belangrijk is dat je je website en vacatures hier goed op inricht, zodat Google jouw vacatures meeneemt in het overzicht. In de campagnes van Yarle houden we hier rekening mee, zodat jouw advertenties altijd goed zichtbaar zijn in de zoekopdrachten van Google.

Het aanbod van Yarle

In de loop van de tijd hebben we veel expertise opgebouwd in online wervingscampagnes. We werken samen met verschillende partners die ons toegang geven tot hun platforms. Ons team zorgt voor alles, van het opzetten van je campagne, analyse en rapportage tot en met marketing via sociale media kanalen. Online branding en content marketing geven ons de mogelijkheid om nieuwe doelgroepen aan te boren en je bedrijf online een boost te geven.

Traditionele wervingsmethoden

Misschien vraag je je af of je nog wel gebruik moet maken van traditionele wervingsmethoden. Zolang deze nog succesvol zijn raden we dit zeker aan om te doen. Vooral in combinatie met online recruitment kan deze aanpak zeer succesvol zijn. Zo kun je nog steeds gebruik maken van netwerkbijeenkomsten of recruiters inzetten die potentiële kandidaten benaderen. Wanneer ze eenmaal op je landingspagina terechtkomen kun je deze datasporen bijvoorbeeld gebruiken om op een later moment een advertentie te laten tonen aan een kandidaat. Traditionele wervingsmethoden kunnen dus heel goed samengaan met online recruitment.

Maak indruk op je doelgroep met content marketing

We investeren bij Yarle veel in content marketing. We schrijven niet alleen wervende teksten maar brengen ook de missie en visie van je bedrijf op een unieke manier in beeld. Vooral voor de jongere generatie op de arbeidsmarkt is het belangrijk dat ze een goed gevoel krijgen bij je bedrijf. Door content te produceren die niet direct met de vacature te maken heeft, creëer je meer binding met de doelgroep. Je laat bijvoorbeeld zien dat je kennis hebt over branchegerelateerde zaken waardoor je aansluiting vindt bij het interesseprofiel van het publiek. De balans tussen contentmarketing en je vacature is van cruciaal belang om de doelgroep in beweging te brengen.

Social recruiting

Tegenwoordig zetten veel bedrijven steeds meer in op social recruiting om geschikt personeel te vinden. Social media is niet meer weg te denken in het bedrijfsleven en een belangrijke manier om te werken aan het imago van je bedrijf. Social media biedt bovendien een uitgelezen kans om je doelgroep te vinden en hen informatie te geven over je vacature. Ook is het eenvoudiger geworden om te communiceren door middel van bijvoorbeeld Facebook Messenger en WhatsApp.

Gebruik van chatbots

Ook chatbots worden steeds vaker ingezet om sollicitanten antwoord te geven op hun vragen. Wanneer de vraag niet beantwoord kan worden kan een recruiter de vraag overnemen. Door standaard vragen automatisch te beantwoorden bespaar je ontzettend veel tijd.

Creëer je eigen talentpool met Yarle

Met onze recruitment campagnes weet je zeker dat je de juiste mensen aantrekt. Wij zorgen ervoor dat de beste sollicitanten binnen één dag worden gescreend. Op deze manier creëer je een talentpool met alleen geschikte kandidaten. Ander bijkomend voordeel is dat je sollicitanten om toestemming kunt vragen om hen op een later moment weer te benaderen. Op deze manier raakt iemand niet uit beeld als je diegene voor nu moet afwijzen. Online recruitment heeft dus niet alleen een positief effect op je huidige sollicitatieproces, maar zorgt er ook voor dat je in de toekomst veel sneller geschikte kandidaten vindt.

De toekomst van online recruitment

De schaarste aan geschikt personeel zal in de toekomst blijven toenemen. Hierdoor wordt het steeds lastiger om je openstaande vacatures ingevuld te krijgen. Online technieken en tools zijn inmiddels onmisbaar geworden om geschikte kandidaten te vinden. Daarnaast vinden er ontwikkelingen plaats op het gebied van automatisering, wat een grote impact zal hebben in de recruitment wereld. Met een digitale focus en sterke online recruitment campagne is het mogelijk om een veel groter publiek te bereiken dat voldoet aan je harde functie-eisen. Dit verhoogt niet alleen het aantal sollicitaties maar ook de kwaliteit van de sollicitanten. En dat levert je op de lange termijn meer geschikt personeel op die echt een bijdrage kunnen leveren aan de groei van je onderneming.

Heb je zelf geen tijd voor online recruitment?

Het werven van nieuw personeel is vaak een extra taak die erbij komt voor een bedrijf. De tijd die je kwijt bent aan werving en selectie gaat vaak ten kosten van de reguliere werkzaamheden. Het kan daarom kostentechnisch interessant zijn om een online recruitment bureau in te schakelen zoals Yarle. Doordat we op de hoogte zijn van de laatste online technieken weten we precies op welke plekken we jouw doelgroep kunnen vinden. Bovendien maken we content die jouw doelgroep inspireert en activeert. Dit resulteert altijd in een hoog aantal goede sollicitanten.

Benieuwd wat Yarle kan betekenen?

Heb je een vraag over onze dienstverlening of wil je graag zien hoe we jouw sollicitatieproces kunnen stroomlijnen? Je kunt via onze website een gratis demo aanvragen. Wij laten vervolgens zien hoe we jouw online campagne optuigen en geven inzicht in hoe we alle resultaten meetbaar maken. Hierdoor maak je op een vrijblijvende manier kennis met onze dienstverlening en zit je nergens aan vast. We laten graag zien hoe we met de laatste online technieken de juiste persoon vinden voor jouw vacature.


Vraag gratis demo aan

Titel

Anderen bekeken ook

Wat houdt een Audience Network in? De impact op recruitment
Ontdek de psychologie achter succesvolle Employer Branding
Sociale Media: Een game-changer in recruitment software

Hoe wij ons onderscheiden

Wij creëren het nieuwe recruitment ecosysteem

Bereik de juiste kandidaten

Slimme campagnes gericht op het aantrekken van de juiste kandidaten.

Zonder technische kennis

Ontwikkel een werken-bij website zonder over technische expertise te beschikken.

Verlaag je kosten

Geen dure vacature posts, hoge uurtarieven of andere onvoorziene kosten en verlaag hierdoor je cost-per-hire.

Eenvoudig & Snel

Alles gerealiseerd in een ogenblik d.m.v. enkele muisklikken.