Vind media- en communicatiepersoneel met online recruitmentcampagnes

Cem Özkent
8 min

Blijf op de hoogte

Yarle helpt je in de zoektocht naar media- en communicatiemedewerkers door online recruitment campagnes op te zetten. Met onze campagnes zijn we in staat om op een kosteneffectieve manier in contact te komen met potentiële werknemers. Door een vacaturepagina te maken waar we informatie geven over de functie en je bedrijf zorg je ervoor dat sollicitanten echt een goed beeld krijgen van je bedrijf. Daarnaast gebruiken we de laatste online technieken om jouw vacature via verschillende kanalen onder de aandacht te brengen bij de doelgroep. Benieuwd wat Yarle voor jouw bedrijf kan doen? Lees dan vooral verder.

Media- en communicatiepersoneel gezocht: hoe vind je snel sollicitanten?

Yarle helpt je bij het vinden van media- en communicatiepersoneel. We werken voor bedrijven in uiteenlopende branches en kunnen bijvoorbeeld aan de hand van demografische gegevens geschikt personeel vinden. Bij personeel voor media en communicatie is het belangrijk dat de sollicitanten voldoen aan de functie-eisen. Denk daarbij aan opleidingsniveau en ervaring. Door gerichte campagnes op te zetten kunnen we ongekwalificeerde kandidaten uitfilteren en ervoor zorgen dat de vacature alleen aan geschikte kandidaten gepresenteerd wordt.

Meer over onze werkwijze:

Bepalen van je doelstellingen

Allereerst gaan we bepalen wat jouw doelstellingen zijn. Gaat het bijvoorbeeld om een vaste functie of een tijdelijke functie? En wat is het minimale vereiste opleidingsniveau? Wanneer we dit soort factoren in kaart hebben gebracht gaan we kijken hoe we middels online marketing de doelgroep bereiken en activeren.

Maken van een vacaturepagina

We maken een vacature of -landingspagina. Op deze manier kun je niet alleen informatie geven over de vacature, maar geef je ook een kijkje in je bedrijf. Door contentmarketing in te zetten sluiten we aan op de interessegebieden van de doelgroep en zijn we in staat om hen te activeren.

Datasporen

We gebruiken datasporen om de juiste soort mensen te identificeren. Dat zijn bijvoorbeeld profielen op LinkedIn of Facebook. Door de digitale voetafdruk die mensen achterlaten kunnen we de vacature heel gericht onder de aandacht brengen. Zo filteren we op opleidingsniveau, werkervaring en voorkeuren voor toekomstige functies. Informatie uit uiteenlopende bronnen wordt verzameld en samengevoegd om zo optimaal gebruik te maken van data.

Verantwoordelijkheden van een media- en communicatiemedewerker

Een media- en communicatiemedewerker is verantwoordelijk voor het plannen, uitvoeren en controleren van communicatieactiviteiten. Dit omvat het opzetten van campagnes, het ontwikkelen van relaties met andere partijen, social media beheer en PR. Een media- en communicatiemedewerker moet  boeiende inhoud creëren die loyaliteit opbouwt bij bestaande klanten en tegelijk nieuwe klanten aantrekt. Het vinden van een media- en communicatiemedewerker met de juiste ervaring en capaciteiten is hierdoor niet eenvoudig, juist omdat het om een functie gaat waarbij je creativiteit kunt combineren met praktische vaardigheden. Door gebruik te maken van Yarle’s online wervingscampagnes weet je zeker dat je op een kosteneffectieve manier goed media- en communicatiepersoneel vindt. De vacature wordt alleen online voorgelegd aan geschikte kandidaten, waardoor je geen tijd verliest aan kandidaten die niet voldoen aan de eisen.

Voor wie werken we?

Yarle werkt voor bedrijven in allerlei bedrijfstakken. Door onze ervaring kunnen we ons, op basis van data, goed verdiepen in jouw doelgroep en aansluiting vinden met de juiste content. Bij media- en communicatiepersoneel gaat het er niet alleen om dat de sollicitanten aan de functie-eisen voldoen. Je hebt namelijk te maken met hoogopgeleid personeel dat zelf ook eisen stelt aan je bedrijf. Zo moet je bijvoorbeeld voldoende mogelijkheden bieden voor training en persoonlijke ontwikkelingen. Wij zorgen ervoor dat alle relevante informatie aan de doelgroep wordt gepresenteerd.

Welke online middelen zetten we in?

Yarle gebruikt allerlei online bronnen om media- en communicatiepersoneel te vinden. De belangrijkste zijn LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram. We gebruiken ook Google Adwords campagnes, zodat de vacature alleen aan geschikte kandidaten wordt voorgesteld. Daarnaast zijn er natuurlijk nog traditionele vacaturebanken waarop we je vacature kunnen plaatsen.

Hoe lang duurt het om geschikt personeel te vinden?

Dat hangt van verschillende factoren af. Denk bijvoorbeeld aan het vereiste opleidingsniveau, ervaring en technische deskundigheid. Er wordt veel om media- en communicatieprofessionals gevraagd, dus het is extra belangrijk om als bedrijf een goede indruk te maken. Daarom bieden wij je meerdere hulpmiddelen aan voor het wervingsproces: van het maken van een aantrekkelijke vacaturepagina met een video over je bedrijf tot social media campagnes om jouw publiek te activeren.

Welke zaken nemen we mee in de functiebeschrijving?

In de functiebeschrijving zetten we een korte uitleg van je bedrijf, een schets van de taken van de media- en communicatieprofessional en informatie over het salaris. Daarnaast is het voor ons belangrijk te weten of je de voorkeur geeft aan een kandidaat met veel ervaring, of iemand met minder ervaring die nog moet worden ingewerkt. De focus ligt vooral op het presenteren van je bedrijf, omdat kandidaten immers een goed gevoel moeten krijgen over een potentiële nieuwe werkplek. Een bedrijfsvideo is hiervoor vaak uitermate geschikt. We kunnen je bij Yarle op alle gebieden volledig ontzorgen.

Wie werken er aan de online campagnes?

Yarle bestaat uit een ervaren en gedreven team van software engineers, social media marketeers, graphic designers en motion designers. Hierdoor kunnen we iedere type campagne van a tot z opzetten. Of het nu gaat om de targeting of het creëren van goede content, ons team staat altijd voor je klaar om jouw vacatures een boost te geven.

Wat zijn de voordelen van online werving?

Het belangrijkste voordeel is dat media- en communicatiemedewerkers snel solliciteren doordat we de targeting goed hebben ingesteld. Hierdoor vind je in een korte tijd de juiste persoon en kun je onnodige kosten als werkgever vermijden. Ook heeft een online wervingscampagne van Yarle op de lange termijn ook voordelen. We zoeken namelijk alleen geschikte kandidaten uit, waardoor de kwaliteit omhoog gaat. En dat draagt uiteindelijk weer bij aan de groei en het succes van je onderneming.

Nieuwe vacatures

Dagelijks zijn er veel werkgevers die vacatures plaatsen in het vakgebied van media en communicatie. Dit maakt het extra lastig om een geschikte kandidaat te vinden. Wij helpen je om jouw vacature bovenaan te krijgen en richten ons bijvoorbeeld op kandidaten die een vacature alert hebben ingesteld. Zo vind je snel iemand met het juiste profiel die in vast dienstverband bij jouw bedrijf aan de slag kan. Ook voor een startersfunctie worden er dagelijks nieuwe vacatures geplaatst. Wij zorgen ervoor dat de vacature maximaal bereik heeft en bovenaan verschijnt wanneer iemand een zoekopdracht uitvoert.

Hoe komen de sollicitaties binnen?

Via de landingspagina geven we kandidaten de mogelijkheid om met een e mailadres op een baan te solliciteren. Na het uploaden van hun cv krijg je automatisch een e-mail. Wij beheren een online database met sollicitanten waar we vervolgens voor jou een selectie uit maken. Met jouw toestemming nemen we de voorselectie uit handen, waardoor je ontzettend veel tijd bespaart. Uiteraard overleggen we altijd goed met de klant tijdens dit proces.

Hoe bepalen we de recruitment marketing strategie?

De marketing strategie is gebaseerd op de media en communicatie functiebeschrijving, je bedrijf en wat je wilt bereiken met de vacature. Gaat het bijvoorbeeld om een startersfunctie waarbij iemand de kans krijgt om zijn carrière een kickstart te geven of zoek je personeel met veel ervaring? Ook zaken zoals tijd en budget houden we uiteraard rekening mee. Ons team van deskundigen creëert een wervingscampagne dat aan al je criteria voldoet. Het uitbesteden van je wervingscampagne heeft namelijk te maken met vertrouwen. Bij Yarle weet je zeker dat we je bedrijf altijd op de beste manier presenteren bij potentiële kandidaten.

Tips voor recruitment van media- en communicatiepersoneel

Wil je zelf een vacature realiseren en jouw doelstellingen vertalen in een heldere vacaturetekst? Dan willen we je graag alvast wat tips geven. Belangrijk is dat je naast een duidelijke vacaturetekst ook nadruk legt op je bedrijf. Stel jezelf als werkgever voor, zodat kandidaten een goed gevoel krijgen over de afdeling waar ze komen te werken. Probeer online ook artikelen te raadplegen over het schrijven van goede vacatureteksten en het targeten van de juiste personen. Op onze blog kun je veel inspiratie opdoen. Hierdoor ontwikkel je zelf vacatures die aansluiten bij de informatiebehoefte van je doelgroep.

Vacatures uitbesteden bij Yarle

Veel werkgevers kiezen ervoor om hun vacatures uit te besteden bij Yarle. Wij weten bijvoorbeeld precies hoe we mensen moeten targeten die een vacature alert hebben ingesteld en die voldoen aan je functie-eisen. Vooral wanneer je zelf geen tijd of ervaring hebt om een je vacatures gericht onder de aandacht te brengen, kan uitbesteden een kosteneffectieve oplossing zijn. Uniek aan onze werkwijze is dat we alle resultaten meetbaar en inzichtelijk maken. Onze campagnes zorgen voor een kostenreductie van 30-50% door gericht naar nieuw personeel te zoeken. Door onze aanpak heb je ook niet langer recruiters nodig, waardoor je veel tijd en geld kunt besparen.

Gratis online demo

We vinden het belangrijk dat je op een vrijblijvende manier kennis kunt maken met ons dienstverlening. Vraag daarom een gratis demo aan, zodat wij je kunnen overtuigen van onze aanpak. Wij helpen je als organisatie om het meest geschikte media- en communicatiepersoneel te vinden.


Vraag gratis demo aan

Titel

Anderen bekeken ook

Wat houdt een Audience Network in? De impact op recruitment
Ontdek de psychologie achter succesvolle Employer Branding
Sociale Media: Een game-changer in recruitment software

Hoe wij ons onderscheiden

Wij creëren het nieuwe recruitment ecosysteem

Bereik de juiste kandidaten

Slimme campagnes gericht op het aantrekken van de juiste kandidaten.

Zonder technische kennis

Ontwikkel een werken-bij website zonder over technische expertise te beschikken.

Verlaag je kosten

Geen dure vacature posts, hoge uurtarieven of andere onvoorziene kosten en verlaag hierdoor je cost-per-hire.

Eenvoudig & Snel

Alles gerealiseerd in een ogenblik d.m.v. enkele muisklikken.