Hypertargeting inzetten voor recruitment

Cem Özkent
2 min

Blijf op de hoogte

Voor de marketeers is het een bekend begrip, maar we zien het begrip ‘hypertargeting’ ook steeds vaker terugkomen in de recruitmentbranche. Maar wat is hypertargeting precies, hoe gaat het in zijn werk en hoe kun je het inzetten voor jouw eigen bedrijf? Dat vertellen wij je in deze blog.

Het begrip ‘Hypertargeting’

De definitie van hypertargeting is het communiceren met een zeer specifieke doelgroep rondom een geheel op deze doelgroep afgestemde boodschap via diverse kanalen. Om dit begrip iets beter uit te leggen geven wij je een voorbeeld.

Je hebt een product ontwikkeld voor ICT-engineers, die zich dagelijks bezighouden met hardware. Vaak zijn ze online moeilijk te vinden en daarom wil je gebruik maken van hypertargeting. Je stelt jouw specifieke boodschap op, maakt een mooie video of productfoto en deelt dit consistent op diverse kanalen. Zo zorg je ervoor dat ze jou weten te vinden.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het start met het formuleren van jouw boodschap en het in kaart brengen van de kanalen die jij gebruikt. Vervolgens ga je aan de slag met een hoop data! Hypertargeting is vooral op data gebaseerd, want door gebruik te maken van data afkomstig uit het bedrijf en deze data vervolgens te combineren met data vanuit de kanalen die je gebruikt, kun je sturen op specifieke kenmerken van jouw doelgroep. Kortom, jouw boodschap, merk, dienst of product komt aan bij de mensen die hier het meest voor openstaan. Vergeet niet creatief te zijn met de teksten, foto- en videografie. Daarmee kun jij namelijk het verschil maken!

Hoe kun je hypertargeting inzetten voor recruitment?

Het aantrekken van potentiële medewerkers voor zeer specifieke functies is altijd een lastige opgave. Je kunt gebruik maken van een talentpool, maar wanneer je deze nog niet hebt kan hypertargeting de uitkomst bieden.

Stel, je bent op zoek naar een dierentuinverzorger. Je wilt graag iemand met de benodigde kennis over krokodillen en die hiermee ervaring en affiniteit heeft. Dit is nogal een specifiek beroep en daarom is het moeilijk om hiervoor iemand te vinden. Met behulp van hypertargeting ga je een duidelijke boodschap schrijven aan deze doelgroep. Vervolgens ga je deze boodschap via diverse kanalen communiceren, zodat je hen niet hoeft te vinden, maar dat zij jou gaan vinden.

Wil jij graag weten hoe wij hypertargeting kunnen inzetten voor jouw recruitment of heb je vragen over onze aanpak? Neem dan contact met ons op.

Titel

Anderen bekeken ook

Waarom een goede werken-bij-website essentieel is voor jouw organisatie
Wat houdt een Audience Network in? De impact op recruitment
Ontdek de psychologie achter succesvolle Employer Branding

Hoe wij ons onderscheiden

Wij creëren het nieuwe recruitment ecosysteem

Bereik de juiste kandidaten

Slimme campagnes gericht op het aantrekken van de juiste kandidaten.

Zonder technische kennis

Ontwikkel een werken-bij website zonder over technische expertise te beschikken.

Verlaag je kosten

Geen dure vacature posts, hoge uurtarieven of andere onvoorziene kosten en verlaag hierdoor je cost-per-hire.

Eenvoudig & Snel

Alles gerealiseerd in een ogenblik d.m.v. enkele muisklikken.