Horecapersoneel gezocht: Yarle helpt met het vinden van geschikt personeel

Cem Özkent
6 min

Blijf op de hoogte

Ben je een horecabedrijf en op zoek naar horecapersoneel? Denk bijvoorbeeld aan koks, schoonmakers of bediening. Dan zijn er veel voordelen aan het gebruik van de online marketingcampagnes van Yarle. Yarle is een recruitment bureau dat onder andere horeca-eigenaren helpt om geschikt horecapersoneel te vinden door middel van datagedreven campagnes. Onze focus ligt op een snel sollicitatieproces en een hoge kwaliteit. Bekijk wat Yarle voor jouw horeca onderneming kan betekenen.

Horecapersoneel vinden met online marketingcampagne

Yarle is specialist op het gebied van online recruitment. We hebben voor bedrijven in uiteenlopende sectoren online wervingscampagnes opgezet. Door onze ervaring weten we precies hoe we een doelgroep kunnen vinden en waar hun interesses liggen. Want tegenwoordig zijn alleen harde functiebeschrijvingen niet genoeg meer. Juist in een onzekere branche als de horeca willen potentiële kandidaten een goed gevoel krijgen bij je bedrijf en er zeker van zijn dat je een plek biedt waar ze hun werk op een prettige manier kunnen uitvoeren. Hieronder meer over onze werkwijze:

Meer over onze werkwijze:

Vastleggen van doelstellingen

Allereerst gaan we kijken wat jouw doelstellingen zijn als horeca-ondernemer. Wat voor bedrijf ben je en hoeveel ervaring zoek je? Ben je op zoek naar tijdelijk personeel of wil je personeel dat je voor een lange tijd kunt behouden? Door de doelstellingen vast te leggen en te bepalen op welk publiek wij ons moeten focussen, kunnen we heel gericht een wervingscampagne optuigen.

Opzetten van de campagne

Na het vaststellen van de doelstellingen gaan we aan de slag met het aanwerven. We zetten bijvoorbeeld een landingspagina op waar we informatie geven over de vacature en waar we een kijkje in het bedrijf geven. Daarnaast maken we gebruik van gerichte social media advertenties en gebruiken we traditionele vacaturesites en -platformen om jouw vacature onder de aandacht te brengen. We onderzoeken precies wat de interesses van je doelgroep zijn, zodat je ze daadwerkelijk triggert en activeert.

Optimaliseren en bijsturen

Gedurende de hele campagne blijven we de resultaten meten en sturen we bij waar nodig. We kijken hoe goed jouw vacature zichtbaar is op social media en zoekmachines zoals Google. Door de campagne voortdurend te verbeteren, zorg je ervoor dat alleen de juiste kandidaten op je vacature afkomen. Sollicitaties van ongeschikte kandidaten worden tot een minimum beperkt, waardoor je de kwaliteit niet alleen verhoogt maar ook geld bespaart.

Datasporen gebruiken voor online marketing

Met onze online marketing campagnes gebruiken we de datasporen van kandidaten, zodat we de vacature via een gerichte advertentie bijvoorbeeld nog een keer onder de aandacht kunnen brengen. Dit vergroot de kans om zoveel mogelijk kandidaten te laten solliciteren. Uiteindelijk maken wij een groot bestand met horecapersoneel waaruit jij vervolgens kunt kiezen.

Horeca is hard werken

Horecapersoneel moet over het algemeen hard werken en snel kunnen schakelen. Daarom wil je juist kandidaten aantrekkelijk die gekwalificeerd zijn en de nodige ervaring hebben. Bij Yarle weten we hoe we onze online campagnes moeten inzetten om in een korte tijd veel gekwalificeerde horecamedewerkers te vinden. Het is niet altijd gemakkelijk om personeel te overtuigen, zeker niet in een onzekere periode waarin de coronacrisis de horeca tijdelijk heeft platgelegd.

Medewerkers behouden is een uitdaging

Horecabedrijven zoals restaurants zijn op zoek naar mensen die in de horeca willen blijven, maar het is niet altijd gemakkelijk om ze aan te trekken. De coronacrisis heeft dit nog moeilijker gemaakt en veel mensen zijn dan ook overgestapt naar een andere branche. Vooral wanneer je geschoold personeel zoals een chef wilt aantrekken is het belangrijker dan ooit om de juiste digitale technieken toe te passen. Yarle kan je als horecabedrijf hierin ontzorgen en helpt je om de meest geschikte kandidaten voor de vacature te vinden. Ook bij latent werkzoekenden brengen we de vacature onder de aandacht.

Waarom Yarle in plaats van een uitzendbureau?

Yarle heeft goed inzicht in wat een potentiële horecamedewerker zoekt in een onderneming. Daarnaast vinden we via een datagedreven campagne alleen kandidaten die voldoen aan de harde functie-eisen. Dat maakt het gemakkelijker om in een korte tijd goed personeel te vinden. Ook kun je personeel dat je rechtstreeks aanneemt makkelijker binden aan je bedrijf. Het inwerken van personeel kost namelijk veel tijd en vaak moet er ook nog geïnvesteerd worden in opleidingskosten. Bij een uitzendbureau loop je altijd het risico dat personeel na een korte tijd weer vertrekt, en dat leidt tot hogere kosten en een inefficiënte bedrijfsvoering.

Wat kun je van Yarle verwachten?

 • Datagedreven campagnes met meetbare resultaten.
 • Snelle sollicitatieprocedure voor geschikt horecapersoneel.
 • Goed opgeleid personeel met voldoende ervaring.
 • Een database met sollicitanten waaruit je een selectie kunt maken.
 • Een campagne die voortdurend wordt geoptimaliseerd.
 • Een groot landelijk of juist regionaal bereik.
 • Honderden actieve horeca werkzoekenden per maand.
 • Gastvrij personeel voor de lange termijn.

Horecapersoneel gezocht voor tijdelijke en parttime banen

Het kan zijn dat je op zoek bent naar tijdelijk horecapersoneel of mensen die alleen in de avonduren willen werken. In dat geval zou je je bijvoorbeeld kunnen richten op studenten. Wanneer je horecapersoneel zoekt voor fulltime functies ben je juist op zoek naar ervaren en geschoold personeel en stel je dus andere functie-eisen. Door op een slimme manier gebruik te maken van data is het tegenwoordig mogelijk om alleen sollicitanten te bereiken die volledig voldoen aan het profiel en de functie-eisen. Bij Yarle weten we precies welke online technieken we hiervoor moeten inzetten en kunnen je als horeca-ondernemer hierin volledig ontzorgen.

Mogelijke horeca vacatures

Hieronder geven we een kort overzicht van horeca vacatures die we voor jouw onderneming kunnen invullen. Ook als de gewenste functie er niet tussen staat kunnen we uiteraard helpen.

 • afwasser
 • assistent kok
 • barista
 • barman/barmedewerker
 • cafetariamedewerker
 • catering beheerder
 • chefkok
 • gastheer en gastvrouw
 • horecamedewerker
 • hotelreceptionist
 • leerling kok
 • medewerker bediening

Met de juiste online campagne helpen we bij Yarle om geschikt horecapersoneel te vinden in heel Nederland. Jouw horeca vacature heeft altijd een groot bereik.

Yarle helpt werkgevers met werven

Benieuwd hoe we met een online wervingsstrategie geschikt personeel vinden voor jouw vestiging? Vraag een online demo aan, zodat wij kunnen laten zien hoe we jouw wervingsproces stroomlijnen. Met alle ontwikkelingen in de horecasector zijn traditionele werving strategieën niet meer voldoende effectief. Bovendien verwachten sollicitanten tegenwoordig dat ze een goed beeld krijgen van je organisatie, voordat ze tijd investeren in hun sollicitatie. Door in te zetten op content marketing kunnen we voorzien in de behoefte van je doelgroep en weet je zeker dat je geschikt personeel aantrekt.


Vraag gratis demo aan

Titel

Anderen bekeken ook

Wat houdt een Audience Network in? De impact op recruitment
Ontdek de psychologie achter succesvolle Employer Branding
Sociale Media: Een game-changer in recruitment software

Hoe wij ons onderscheiden

Wij creëren het nieuwe recruitment ecosysteem

Bereik de juiste kandidaten

Slimme campagnes gericht op het aantrekken van de juiste kandidaten.

Zonder technische kennis

Ontwikkel een werken-bij website zonder over technische expertise te beschikken.

Verlaag je kosten

Geen dure vacature posts, hoge uurtarieven of andere onvoorziene kosten en verlaag hierdoor je cost-per-hire.

Eenvoudig & Snel

Alles gerealiseerd in een ogenblik d.m.v. enkele muisklikken.