Hoe zorg je voor de perfecte bedrijfscultuur

Michael Margosyan
3 min

Blijf op de hoogte

Een goede bedrijfscultuur zorgt niet alleen voor een goede sfeer op de werkvloer, maar zet ook de toon voor de normen en waarden binnen een bedrijf. Bovendien trekt een duidelijke bedrijfscultuur mensen en bedrijven aan die passen bij die cultuur. Maar hoe krijg je inzicht in de cultuur binnen jouw bedrijf en hoe kun je deze verbeteren? In de blog vertellen wij jou hoe jij ‘the winning company culture’ ontwikkelt.

Hoe staat de bedrijfscultuur er nu voor?

Je wilt ‘the winning company culture’, maar het veranderen van een bedrijfscultuur is niet binnen een dag gerealiseerd. Er kunnen soms jaren overheen gaan voordat de verandering ook gezien wordt door de buitenwereld. Je moet dus een lange adem hebben, maar de eerste stap is het in kaart brengen van de huidige situatie.

Hoe zien jouw medewerkers het bedrijf, hoe omschrijven zij de sfeer, welke normen en waarden delen zij met het bedrijf en wat zeggen zij over het bedrijf wanneer je er niet bij bent? Daarnaast moet je ook gaan bepalen wat de ideale situatie is, zodat je een stip op de horizon hebt en weet waar je naartoe wilt. Wanneer deze twee punten duidelijk zijn, weet je ook hoe groot het gat is tussen de huidige en de gewenste situatie.

Deel de plannen van het bedrijf met de medewerkers en vraag wat zij ervan vinden. Zij dragen namelijk de bedrijfscultuur en daarom is het belangrijk dat zij zich kunnen vinden in de aanpassingen.

Trek de juiste mensen aan

Zoals eerdergenoemd dragen medewerkers de bedrijfscultuur en daarom is het van groot belang om mensen aan te trekken die passen bij deze cultuur. Bovendien is het soms ook tijd om afscheid te nemen van de mensen die er niet meer bij passen. Soms gaat dit vanzelf, maar soms vereist dit inzet van het management. Hoe je nieuwe mensen aantrekt met behulp van Social Media vertelden we in onze vorige blog.

Heb plezier

Het belangrijkste is dat jij en jouw medewerkers plezier hebben in het werk, met plezier naar het werk gaan en plezier hebben tijdens het werk. Een team dat plezier heeft presteert vele malen beter. Je kunt ook gebruik maken van teambuilding uitjes. Wij denken dan niet aan de traditionele kerstborrel, maar aan escaperooms, survivallen of Vespa’s rijden. Have fun!

Durf te leren en te verbeteren

Wanneer er een verandering plaatsvindt in de cultuur van een bedrijf is het belangrijk dat je durft te leren en te verbeteren, want deze verandering realiseer je niet binnen een dag. Soms verval je in oude gewoontes. Het belangrijkste is dan dat je elkaar daarop aanspreekt en durft te verbeteren.

Wil jij meer informatie over een winning company culture en hoe wij jou kunnen helpen om deze te realiseren? Neem dan contact met ons op.

Titel

Anderen bekeken ook

Waarom een goede werken-bij-website essentieel is voor jouw organisatie
Wat houdt een Audience Network in? De impact op recruitment
Ontdek de psychologie achter succesvolle Employer Branding

Hoe wij ons onderscheiden

Wij creëren het nieuwe recruitment ecosysteem

Bereik de juiste kandidaten

Slimme campagnes gericht op het aantrekken van de juiste kandidaten.

Zonder technische kennis

Ontwikkel een werken-bij website zonder over technische expertise te beschikken.

Verlaag je kosten

Geen dure vacature posts, hoge uurtarieven of andere onvoorziene kosten en verlaag hierdoor je cost-per-hire.

Eenvoudig & Snel

Alles gerealiseerd in een ogenblik d.m.v. enkele muisklikken.