De toekomst van recruitment

Cem Özkent
3 min

Blijf op de hoogte

Ongeveer 50 jaar geleden plaatste je als werkgever een vacature in de krant of hing je een poster op bij een lokale supermarkt in de hoop dat je de juiste potentiële werknemers aantrok. Tegenwoordig plaats je een vacature op je website, Social Media kanalen en misschien huur je een recruiter in. Kortom, het rekruteren van potentiële werknemers is heden ten dage compleet anders en wij van Yarle weten dat als geen ander! In deze blog laten wij jou de toekomst van recruitment zien.

Recruitment

Het werven, identificeren, selecteren en aantrekken van de best gekwalificeerde en beschikbare kandidaten voor een tijdelijke of vaste vacature’ zo luidt de definitie van het begrip ‘recruitment’.

Het is een ontzettend belangrijk onderdeel binnen elke onderneming, want jouw werknemers kunnen het bedrijf maken of breken. Om deze reden wordt er ook veel tijd, geld en energie geïnvesteerd in het aantrekken van de juiste mensen. In tegenstelling tot een paar jaar geleden zetten bedrijven steeds minder interruption marketing in, waarbij je een banner krijgt te zien op een willekeurige website. Contentmarketing en op data gebaseerde marketing zijn daarentegen groeiende methodes, maar daar komen we zo op terug.

Het bouwen van een werkgeversmerk

Als werkgever wil je bekendstaan als de leukste en beste werkgever in de omgeving. Je wilt dat mensen met plezier voor je willen werken en dat ze wachten totdat er weer een nieuwe vacature online staat. Hoe een bedrijf zichzelf in de markt zet als werkgever noemen we een werkgeversmerk. Dit is geen nieuw begrip, maar dit begrip gaat in de toekomst wel steeds meer betekenen.

Een sterk werkgeversmerk staat voor kwaliteit en bestaat uit een web van bewust en onbewust opgeslagen informatie over een bedrijf. Deze informatie zorgt bijvoorbeeld voor enthousiasme, vertrouwen en aantrekkingskracht. Maar het kan ook zorgen voor wantrouwen of afkeer. Het is dus belangrijk dat je strategisch te werk gaat en mensen voedt met positieve boodschappen ervaringen, verhalen en andere vormen van informatie.

Het inzetten van contentmarketing, waarbij je informatie deelt over jouw bedrijf, in combinatie met op data gebaseerde campagnes gaan het verschil maken. Nu en in de toekomst. Want wij van Yarle weten gelukkig dat het steeds minder tijd en energie hoeft te kosten. Met behulp van de juiste technologieën heb je de best gekwalificeerde werknemers in no-time in dienst!

Nieuwe technologieën maken het simpeler dan ooit

Techniek blijft zich constant ontwikkelen. Ook in de toekomst. We krijgen namelijk steeds meer data tot onze beschikking, waardoor we de doelgroep, hun online-gedrag en voorkeuren steeds beter leren kennen. En dit is van groot belang, want des te beter jij jouw doelgroep kent, des te makkelijker het is om ze te vinden.

Wij van Yarle hebben het gebruik van data verankerd in de kern van onze activiteiten en weten als geen ander hoeveel waardevolle inzichten het je kan geven. Inzichten die niet alleen nu van belang zijn, maar ook in de toekomst. Bovendien reduceert het gebruik van data de kosten. Je kent jouw doelgroep en schiet geen losse flodders, zoals wij dat dan zeggen.

Ook ontdekken we steeds meer nieuwe en innovatieve manieren om potentiële werknemers te activeren om te gaan solliciteren. Je kunt hierbij denken aan de eerdergenoemde methodes, maar ook aan methodes die misschien nog niet eens bestaan.

Wil jij meer weten?

Wil je graag meer weten over de toekomst van recruitment, onze visie en aanpak? Wij komen graag met je in contact en beantwoorden jouw vragen met plezier!

Titel

Anderen bekeken ook

Waarom een goede werken-bij-website essentieel is voor jouw organisatie
Wat houdt een Audience Network in? De impact op recruitment
Ontdek de psychologie achter succesvolle Employer Branding

Hoe wij ons onderscheiden

Wij creëren het nieuwe recruitment ecosysteem

Bereik de juiste kandidaten

Slimme campagnes gericht op het aantrekken van de juiste kandidaten.

Zonder technische kennis

Ontwikkel een werken-bij website zonder over technische expertise te beschikken.

Verlaag je kosten

Geen dure vacature posts, hoge uurtarieven of andere onvoorziene kosten en verlaag hierdoor je cost-per-hire.

Eenvoudig & Snel

Alles gerealiseerd in een ogenblik d.m.v. enkele muisklikken.