5 stappen om jouw toekomstige medewerkers aan te trekken met behulp van Social Media

Cem Özkent
3 min

Blijf op de hoogte

Het aantrekken van de best gekwalificeerde mensen voor jouw openstaande functie, dat is wat je wilt en het liefst wil je dat doen met Social Media. Maar hoe pak je dit aan, waar vind je jouw toekomstige werknemer en wat ga je communiceren? In deze blog geven wij jou vier tips om jouw toekomstige medewerkers in no-time aan te trekken met behulp van Social Media!

1.    Branding, branding en nog eens branding

Het creëren van het werkgeversmerk is een van de eerste stappen. Beschouw jouw werkgeversmerk als een uitgebreid beeld van hoe het is om bij jouw bedrijf te werken. Hoe gaan jullie met elkaar om, wat voor sfeer hangt er in het bedrijf en wat zeggen ex-medewerkers over hun ervaringen, tegen de buren, op een netwerkborrel of online. Kortom, wie ben je echt als werkgever? Schets niet het ideaalbeeld, want dan creëer je een scheef verwachtingspatroon.

2.    Zorg voor een goede fundering

Wil jij werken aan jouw werkgeversmerk om daar vervolgens werknemers mee aan te trekken? Dan is het ontzettend belangrijk dat je de juiste voorbereidingen treft! Dit start met het bedenken van wat je verwacht van je potentiële werknemers. Zo investeer je in het aantrekken van de juiste mensen. Ook moet je ervoor zorgen dat het sollicitatieproces soepel verloopt. Waar kan iemand zijn of haar CV heen sturen, wie pakt het op, bouwen we hiervoor een module in? Door het zo gemakkelijk mogelijk te maken voor potentiële werknemers vergroot je de kans op kwalitatief goede sollicitaties.

3.    Tijd voor creativiteit!

Nu komen we bij het leukste onderdeel, want het is tijd voor een vleugje creativiteit. Jij wilt jouw potentiele medewerker natuurlijk verrassen op Social Media met een unieke post, foto, video of vacaturetekst. Durf jouw werkgeversmerk te laten zien en vooral ook uit te dragen.

Onderdelen die wij je aanraden uit te werken zijn:

  • Een unieke manier om te communiceren
  • Enthousiaste foto’s en video’s
  • Marketing- en communicatiemateriaal
  • Slogan
  • Werken-bij-gedeelte op je website
  • Vacatureteksten
  • Online hashtag

4.    Strategische aanpak

Je hebt nu jouw branding op orde, je weet wat je wilt van iemand en je hebt marketingmateriaal ontwikkeld. Nu komt het meest lastige onderdeel, namelijk waar en wanneer ga je communiceren? Deze twee punten kunnen jouw Social Media recruitment namelijk maken of breken.

Wanneer je weet wie je zoekt, is het eenvoudiger na te gaan via welke platformen je de vacature zou moeten laten zien. Door een doelgroepenonderzoek uit te voeren kan je ervoor zorgen dat je gericht de vacature bij de juiste doelgroep kunt laten zien. Of zij zich nou bevinden op Facebook, LinkedIn en/of Instagram. Kortom, het is belangrijk dat je weet van welke kanalen jouw potentiële werknemers gebruik maken. Anders investeer je zonder het gewenste resultaat te boeken.

Ook de tijden waarop je een bericht plaatst maken een wereld van verschil. Met behulp van Coosto kun je gemakkelijk achterhalen op welke tijdstippen bepaalde leeftijdsgroepen online zijn.

5.    Gaan met die banaan!

Je bent nu ready to go en wij weten zeker dat je met deze tips overspoeld wordt met kwalitatief goede sollicitaties! Wil je graag meer weten over het inzetten van Social Media of heb je vragen over onze aanpak? Neem dan contact met ons op.

Titel

Anderen bekeken ook

Waarom een goede werken-bij-website essentieel is voor jouw organisatie
Wat houdt een Audience Network in? De impact op recruitment
Ontdek de psychologie achter succesvolle Employer Branding

Hoe wij ons onderscheiden

Wij creëren het nieuwe recruitment ecosysteem

Bereik de juiste kandidaten

Slimme campagnes gericht op het aantrekken van de juiste kandidaten.

Zonder technische kennis

Ontwikkel een werken-bij website zonder over technische expertise te beschikken.

Verlaag je kosten

Geen dure vacature posts, hoge uurtarieven of andere onvoorziene kosten en verlaag hierdoor je cost-per-hire.

Eenvoudig & Snel

Alles gerealiseerd in een ogenblik d.m.v. enkele muisklikken.